Sunday, February 14, 2010

Jangan Hina Nabi KU lagi


Mula2 sekali cerita pasal bakar gereja. kemudian bakar surau( di muar). kemudian kepala khinzir dan duit kertas (lambang kedaulatan raja).
Kalau yang xmahu ambil tahu, rasanya macam dah senyap. tp, kalau yg busy body nak tau, kes nie masih hangat. kalau tidak masakan polis masih berjaga di masjid masa aku p sembahyang jumaat. tp, mungkin untuk berjaga2 kot (sangka baik). lepas tu, tup tup...kuar citer psl lynette lincoln and joanna ann.Bila semua orang diberi hak sama rata. Akan muncul golongan yang berfikiran liberal dan melampai batas dan tak tahu jaga kepentingan orang lain.
Hasil daripada tindakan segelintir umat yang melebihkan hawa nafsu dari akal, maka ini terjadi. rentetan dari kes membakar rumah ibadat, akhirnya kepada yang lebih rumit. pergaduhan kaum, bangsa dan agama.
akhbar dan media massa kena la pandai sket, mainkn peranan. telus biar bertempat.
tindakan agresif macam nie la yang paling tak best.rasa macam dah besar, dah cukup pandai, dah tahu semua, maka boleh la tulis suka hati. "pendapat masing2 kan". ye mmg la betul pendapat masing2. tapi jgn lah terlalu open. macam minta puji nie. bila baca, memang sait hati. sbb yang di hina ialah Nabi Muhammad SAW. Nabi kita. Ini sangat melampau. sangat2 melampau. mudah2an aku x jumpa mereka berdua nie. kalau ada dpn mata, aku pun xjangka apa yg jadi.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails